Denise Gassander

3D/4D ultraljud

När jag läste om 3D/4D ultraljud visste jag direkt att jag ville boka ett. Mestadels för att få en till chans att få se de lilla livet och att allt står rätt till. Men även skapa ett starkare band för att få se vem som ligger där inne. När man är gravid känner man att det sparkas och är liv där inne, men jag tyckte det var svårt att förstå att det var verkligt. Att vi skulle få en bebis! Jag tyckte ultraljuden gjorde att man fick en närmre relation till bebisen då man fick se den IRL. Sen att utvecklingen har gått så långt att kunna se bebisens ansiktsform genom magen är ju bara sjukt coolt, så jag ville testa!

 

Eftersom inte sjukvården erbjuder extra ultraljud får man vända sig till privata kliniker. I Göteborg tror jag det finns 2 st, vi valde Carlanderska. Här är en förklaring:

”3D ultraljud är ett tillval vid tillväxtkontroll som görs vanligen från v 27-29. Tekniken innebär att ultraljudsapparaten utifrån en tvådimensionell bild kan konstruera en tredimensionell bild. Denna bild är mer lik ett vanligt foto och framställer barnet naturligare. 4D är som 3D men i realtid, vilket innebär att barnets rörelser kan ses tredimensionellt. Bildkvaliteten påverkas av mängden fostervatten runt barnet och hur barnet ligger. Det är inte alltid man lyckas få bra bilder. Efter 30-32 veckor är det ofta svårare att ta bra bilder.”

Kostnad: typ 1500kr

 

Åh, det var så underbart! Jag rekommenderar alla att göra ett. Man fick se de lilla ansiktet, lilla näsan, läpparna och de gosiga kinderna. Ja detta var lätt det finaste ögonblicket på hela graviditeten, allt blev så verkligt och man lärde känna sin lilla bebis ännu mer.

 

Här kommer några bilder i vecka 27:

Lilla foten, ca 5cm då

unnamed (10) unnamed (11)

Åh de små läpparna!

unnamed (1)

 

Lilla lillan, vem är du egentligen där inne?! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats