Fjärde gympasset | Denise Gassander
denichje93

Denise Gassander

Annons

Fjärde gympasset

Idag gick jag och lillan till gymmet, tror detta var fjärde besöket efter förlossningen. Typiskt nog kom vi precis i lunchrusningen så det var väldigt mycket folk, och galet varmt. Gillar verkligen inte när det är sådär riktigt kvavt och varmt, men vi körde på en då (eller vi och vi haha, jag, lillan sov)!

Dagens pass:

15 min crosstrainer

15 x 3 Benböj med kettlebells (ca 12kg)

20 x 3 Höftlyft

20 x 3 Magcykel (cykla med benen)

10 x 2 Benspark med gummiband

1 min x 2 Plankan

I vanliga fall brukar jag göra färre repetitioner fast med mer tyngd. Idag körde jag bara med kroppsvikt (förutom benböj) och då klarar man mer repetitioner. Oftast kör jag så jag precis klarar 10 repetitioner men då behövs det en rejäl tyngd med. Men jag vill känna på kroppen och väntar med vikterna ett tag och lägger fokus på kroppsviktsövningar.

Största fokuset ligger fortfarande på att känna stödet från magen och bäckenbotten. Men jag vågade mig på plankan för första gången sedan evigheter. Jag kikade på hållningen hela tiden för att inte tappa magen och det blir verkligen stor skillnad om man tänker på att fokusera på magen och bäckenbotten. När du känner att du tappar den skall du stoppa där, då orkar inte magmusklerna mer och du får en inkorrekt hållning även om du skulle kunna orka i armar och ben osv.

Men det blev ett lugnt och bra pass på nästan en timma. Lillan sov igenom hela besöket och sedan åkte vi hemåt för lunch. Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt, kikat lite serier och chillat. Just nu puttar jag henne i vagnen då hon skall sova, sedan blir det middag.

Lillan sover gott i bruset

IMG_1672

Brukar mest tillbringa min gymtid på öppna ytor där man kan göra lite vad man vill.

IMG_1671 Ta hand om din kropp, men skynda långsamt.

KRAM, Denise

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
denichje93

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tove

  Bra att träna medan hon är så liten att hon sover mkt. Mitt barn blev uttråkat i vagnen och ville krypa runt på gymmet när han var ca 9 månader. Det funkade INTE. Så sen tog jag paus från tränandet. Hoppas komma igen nu till hösten dock!

  1. denichje93
   denichje93

   Det underlättar verkligen att hon sover i babyskyddet. Ja det förstår jag, när dom är lite större vill dom inte sitta still så får njuta nu haha 😀 Å vad härligt! Pepp för stark mamma! 💪🏼😘

Annons
stats