Första familjeresan | Denise Gassander
denichje93

Denise Gassander

Annons

Första familjeresan

Jag har alltid varit intresserad och passionerad av att resa. Innan jag blev mamma har jag hunnit besöka; Paris, London, Barcelona, Nice, Monaco, Cannes, Venedig, Aten, Skiathos, Kreta, Alanya, Aiya Napa, Miami, Key West, New York, San Francisco, Los Angeles, Santa Barbara, Malibu, Las Vegas.

Sedan de skandinaviska huvudstäderna och lite till i Tyskland, men utöver det: vår fantastiska roadtrip i Norge, från kyliga nordligaste norr till vackra söder. Det är den absolut vackraste resan jag varit på. Det slår allt, och då bor vi granne med detta fantastiska land. Två gånger har vi bilat i Norge och jag kommer absolut vilja göra det mer när Emilia blir större, så fantastiskt vackert och orörd natur.

Men tillbaka till den meningen jag tänkte skriva först haha. Jag har sagt att “Jag kommer aldrig boka någon sådan där paketresa med al inklusive och bara lata mig”…. Eh?! Vad hände? Jo vi fick barn och man vill bara bekväm. Hehe.

Tidigare har alla resor varit väldigt äventyrliga och kunnat flänga hit och dit, man har kunnat vara 100% spontan och inte tänka på någonting. Allt löser sig när man är två vuxna människor. Men när man har en liten bebis så vill man ha allt klappat och klart och allt skall bara flyta på. Man vill inte stå svettig, hungrig, stressad och en skrikig bebis någon stans om något har krånglat sig. Mardröm! Därför tar vi nog det säkra valet. En enkel förutbestämd resa, perfekt för familjen.

Det blev en resa till Fuerteventura (Jandia) i december. Vi är inga soldyrkare precis så det gör inte att det inte är stekhett, extra bra för Emilia. Det är ca 21c och 18-19 i havet. Prefekt för oss! Som sagt föredrar vi att ligga under parasollet och läsa eller slumra till. Det blir en resa med syftet att bara koppla av, göra vad vi vill och bara chilla igenom dagarna. Emilia ska få känna på att bada i poolen och vi ska bara äta gott. De där med Al inklusive som jag aldrig föredragit innan då man vill upptäcka staden och landet genom att äta mat “från staden” och upptäcka nya restauranger varje dag osv osv. Men nu känns det väldigt skönt att det kommer alltid finnas serverad mat om man vill. Om Emilia är trött och grinig så är det skönt att bara gå ned och få serverad mat på hotellet än att promenera ut i stan och leta restaurang. Enkelt och lätt. Men man har ju ändå valet att kunna gå ut och äta i staden om man vill. Perfekt!

Flygresan är direktflyg på ca 5h. Helt okej. Vi fick platser längst fram på rad 1 som är anpassat för bebis med extra utrymme (visst man fick betala någon tusenlapp extra men det tycker jag är värt). Vi valde även mat på båda resorna så man slipper tänka på det och så ingick det barnmat för Emilia.

Jag valde att boka via Ving, jag tycker att det hade bäst utbud av fräscha familjehotell (detta är inget sponsrat inlägg, I wish). Det blev hotellet: Fuerteventura Princess. De är klassade som ett Family Garden och extra barnvänligt. För barnen har de lekplatser, lekrum, barnklubb och minidiscon. Dock kommer vår lilla bebis inte hänga där men ändå, på något sett är det skönt med mycket barn när man reser med en egen pluttis.

Till maten är det de klassiska, frukost, lunch, middag och valfria snacks/burgare/dryck/glass under hela dagen. Snacka att man kan äta ihjäl sig, typ! De finns fem stora pooler varav en är barnpool som endast är 50 cm djup, perfekt att plaska där. Precis nedanför hotellet ligger en milslång vacker strand med fin vit sand och klart vatten (en av kriterierna varför jag bokade detta).

Kriterier och fördelar varför jag bokade detta hotell/område/ställe:

  • Minst 4 stjärnor (sökte på 5 först, men fanns inga familjehotell)
  • Family Garden
  • Direktflyg
  • Transfern var endast ca 1h (de flesta andra låg på 2h) tråkigaste jag vet!
  • Fint poolområde
  • Lagom temperatur (19-21c, perfekt med bebis)
  • Al inclusive
  • Lugnt område, ingen trafik
  • 50 m till stranden

Lite bilder

FUEPRIN1077_2_30

jandia-slide-14

Man kommer äta så mycket asså….

FUEPRIN1073_2_30

FUEPRIN1076_2_30

Fuerteventura-Princess-photos-Exterior

jandia-piscina-verano

35130565

103238-galeria-club-jandia-princess

103229-galeria-club-jandia-princess

Härligt med 50m till stranden

FUEPRIN1045_2_30

EUROPEMEDITERRANEANSPAINCON_ESPFUERTEVENTURAJANDIARES_000315CLUBJANDIAPRINCESSHTL

Det känns så mysigt att resa iväg med min lilla familj. I somras gjorde vi ju en roadtrip men detta blir mer en “riktig” resa. Jag är inget fan av vintern så det är så skönt att se fram emot lite värme om två månader. Men nu blir det att införskaffa en resevagn, uv-dräkt mm. Något mer?

KRAM, Denise

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
denichje93

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats