STARK MAMMAEVENT - Sankt Jörgen Park | Denise Gassander
denichje93

Denise Gassander

Annons

STARK MAMMAEVENT – Sankt Jörgen Park

STARK MAMMAEVENT – Sankt Jörgen

6AED0F97-2636-45FA-8443-AC1E2EE063F4

Idag var jag och E på ett mammaevent. Det var ett event ute på Sankt Jörgen Spa, nära och bra från oss. Pappa M kunde både köra dit och hämta oss, guld värt. Det var ett event som fokuserade på träning och kost efter graviditeten. Det började med föreläsning om kost, en ganska generell föreläsning med de viktigaste delarna, fokusera på bra näringsinnehåll osv. Sedan pratade föreläsaren (som för övrigt var jättebra tycker jag, tydlig och bra) om att hitta tillbaka till sin mage och bäckenbotten efter en förlossning. Vi fick göra enkla övningar som är bra i början. Till exempel att ligga på rygg och flytta upp och ner ett ben i taget, därefter lägga på armar, med magen och bäckenbotten i fokus. Vi gjorde även höftlyft med gummiband runt knäna, det bränner så sjukt bra i rumpan.

Sedan fick vi triggerbollar och fick göra två övningar, en att trigga under fötterna och en på rumpmuskeln. Jag har testat det tidigare och det gör så galet ont. Jag har så många spänningar i rumpan och jag skulle behöva göra det varje dag, men det är ju så tråkigt haha, men man får bara göra det. Man kan ju köpa en liten boll och göra det 5 minuter vid TV:n, så egentligen finns det inga ursäkter. Jag har en foam roller gömt i garderoben, kanske dags att ta fram den?!

Intressant fakta: Att hela 40% av kvinnor som varit gravida (i Sverige) har 10 år efter en förlossning inkontinens, det är sjukt mycket! Tack och lov att jag har tränat bäckenbotten väldigt flitigt både under graviditeten och nu efteråt är det inga problem. Men jag tror det är många kvinnor som inte förstår hur viktigt det är. De musklerna behöver också tränas, hela livet! Men speciellt efter en förlossning.

I pausen bjöds det på jättegoda mackor och en av de godaste juicerna/smoothies jag testat. Den bestod av kokosvatten, mango, apelsin, mycket ingefära och havtorn, så galet god! Skall köpa hem och fixa så man kan göra själv! Det bjöds också på en rawfood-boll, jag har bakat mycket rawfood och älskar det! Detta var en nötfri variant (jag gör alltid med nötter) bestående av dadlar, kaffe, lite kakao tror jag, jättemycket solrosfrön och lite till, riktigt god!

Sedan slutade det med att föreläsaren kunde känna på mammornas magar för att veta om magmusklerna har gått ihop, ett av två sätt för att veta om man “är på banan” igen.

Lilla E imorse, hon älskar bilen! Antingen sover hon eller så underhåller hon sig i spegeln.

IMG_3738

Vi var först på plats. Ca 30 mammor + bebisar.

IMG_3739

IMG_3740

Parkerad vagn, E sov en tupplur under eventet. Så skönt att de kan somna under så höga ljudnivåer av skrikande bebisar och högtalarna från föreläsaren. Men det var skönt att ha vagnen när hon skulle sova så jag slapp ha henne på golvet.

IMG_3741

En ganska trött mamma idag, hade inte fått i mig morgonkaffet haha.

IMG_3742

Åh älskar denna ursöta mössa! (H&M)

IMG_3743

E roade sig mestadels genom att titta och lyssna på alla bebisar.

IMG_3744

Hur gott? (bild lånad från Starkmammatheevent)

IMG_3753

Den goda smoothien med havtorn och ingefära, rawfood-boll och macka.

IMG_3751

Längst bak står jag och nattar E, man har ju så dålig hållning när man bär på de små. (bild lånad från Starkmammatheevent)

IMG_3755

I slutet fick vi en goodiebag med bebissaker.

IMG_3745

Det som fanns i goodiebagen var bland annat: Concept gummiband (perfekt till hemmaträningen) D-vitamindroppar från Holistic till bebis, MAM-napp, badleksak, nappar och isbitring från Rätt Start och det bästa: Maria Åkerbergs babyset.

IMG_3746

Maria Åkerbergs babyset, innehållande Babytvål, babyoilja och babykräm. Jag har allt detta fast i större flaskor och jag älskar dem! De är så bra och luktar god lavendel som är lugnande, så det passar perfekt i badet. Krämen använde jag väldigt mycket i början när E var så torr i ansiktet, väldigt fet och effektiv.

IMG_3747

Ett bra gummiband jag kommer använda till hemmaträningen och lite annat bra att ha.

IMG_3749

Sammanfattningsvis ett bra event och bra produkter. Om jag hade önskat något hade det varit mer fysiskt, så som mer övningar för bäckenbotten/mage. Men annars bra! 🙂

KRAM, DENISE 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
denichje93

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats