EMILIAS NAMNKALAS | Denise Gassander
denichje93

Denise Gassander

Annons

EMILIAS NAMNKALAS

I lördags hade vi namnkalas för vår lilla Emilia. Här kommer ett inlägg med alla bilder.

0EC5DD96-EAAE-474E-94B2-2F21815756AA

Dagen innan, på fredagen pyntade jag och mamma klart hela lokalen, från att ställa fram bord, stolar, blåsa ballonger, pynta, slå in borden i dukar, duka osv tog hela 5h. Väldigt skönt att ha det klart på fredagen så man slapp allt pynt samma dag.

IMG_4818

Dukningen bestod av vitt dukpapper, en rosa tunn lång duk, små vaser med färska rosor och ljus.

IMG_4819

Mormor hade fixat fina handtryckta servetter i Emilias namn ✨🌸

IMG_4926

Fikabordet. Gammelmormors bullar, Mosters kakor, Emilia-tårtan, Mormors marängkakor och mina cake pops.
IMG_4858

IMG_4814

IMG_4859

Tårtan. Det blev en sockerkaksbotten med fyllningarna; diamchoklad och hemmagjord lemoncurd. Tårtan var täckt med vit marsipan på undre planet och rosa sugar paste på övre delen och sedan spritsad grädde runt. Till det blev det färska bär.

IMG_4860

Bokstäverna gjorde jag i vit sugar paste och vimpeln gjorde jag enkelt med grillpinnar och färgat papper man vek till och tejpade fast.

IMG_4817

Åh dessa chokladmarängkakor är dröm. De är gjorda på vanlig sockrad smördeg med kakao och krossad mintchoklad, sedan lägger man på ett lager med vispad maräng och in i ugnen. Så goda!

IMG_4857

Mina Cake pops blev riktigt goda. Jag mixade 2 paket Ballerina Choco och 200g phiadelphia. Jag rullade till bollar och doppade dem i vit Candy Melt (det är bakchoklad som är mycket lättare att jobba med samt att det blir en finare vit färg, vanlig vit choklad blir ofta gulfärgad). Sedan toppade jag med rosa/vitt strössel.

IMG_4820

Vi började att prata om lillans namn, Emilia Juni Gabriella. Vi beskrev vad varje namn betydde och varför vi valde dem.

IMG_4827

Sedan fick hon en blomkrans runt huvudet, istället för vatten som i kyrkan.

IMG_4822

IMG_4861

Sedan en skål för vår lilla EMILIA.

IMG_4821

Efter kaffe och fika hade vi frågesport om Emilia. Exempel på frågor var; vilket stjärntecken har Emilia, vad vägde hon när hon föddes, vad betyder namnet Emilia, hur många i Sverige bär namnet Emilia?

Därefter hade vi en burk som vandrade runt bordet. Burken är en present till Emilia 18 år. Gästerna skulle skriva var sin hälsning eller livsord, exempel; tro på dig själv osv. Vad hade du velat få tips om när du var 18 år? Jag köpte burken på Åhlens och pyntade den själv, sedan valde jag olika färg på pappersbitarna för att den skulle bli lite mer effektfull.

IMG_4920

2035 är är Emilia 18 år och får öppna alla fina livsord. Det är ju fint att ge det på 18-årsdagen. Under alla år får jag väl typ gömma den i min garderob och inte berätta om den. 😉 och jag och M får inte läsa har jag bestämt.

IMG_4921

Sedan blev det dags för presentöppning.

IMG_4824Emilia fick en så fin “gunghäst” fast i en hårig mammut. Så fin! Den är långhårig och så mjuk, den blir så snygg i hennes nya rum också.

IMG_4832

Pynt ovanför presentbordet. Ballonger och en girlang med bilder från när E låg i magen samt från hennes 7 veckors-fotografering.

IMG_4777

Sedan vandrade även The Baby Guest Book runt och fylldes i av gästerna.

Jag hade även ordnat en signaturtavla som också är en present till Emilia. Jag hade printat ut en bild på en elefant med trådar, och klippte själv ut runda rosa lappar där gästerna skulle skriva sitt namn. Sedan skall jag sätta ihop alla på tavlan så att det blir en stor ballong. Hela tavlan blir som en personlig gästbok som man kan ha som en fin inredningsdetalj som är väldigt personlig och visar vilka som var med och firade Emilias första kalas.

IMG_4919

 En sån fin dag. Tusen tack alla igen!

KRAM, Denise

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
denichje93

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats