Emilias rutiner - 24h | Denise Gassander
denichje93

Denise Gassander

Annons

Emilias rutiner – 24h

09:00
Runt den tiden vaknar vi. Emilia vaknar exakt några minuter över nio varje dag.

09:30
Frukost. Fixar en flaska till lillan samt frukost till mig, sedan matar jag henne och mig själv samtidigt då jag är vrålhungrig på morgonen. Under tiden tittar vi på Nyhetsmorgon i soffan och myser.

11:00
Efter en lugn morgon brukar vi ta oss ut på en promenad. Vi promenerar samma runda längst med vattnet som brukar ta 1h. Under tiden tar Emilia dagens första sovstund.

IMG_9396

12:00
Lunch. När vi är hemma igen fixar jag lunch till mig själv och förbereder en flaska. Om hon är hungrig så matar jag henne först och tar min lunch efter. Efter mat är hon som piggast och har alltid pigga ögon och sprattel i benen. Då brukar jag lägga henne på lekfilten på golvet utan blöja för att lufta rumpan samt att hon får träna nacken om hon ligger på mage. Där kan hon ligga ca 1h innan hon tycker det är tråkigt. Under tiden gosar jag med henne och varvar mellan att tvätta, vika eller plocka undan hemma.

14:00
Efter lekstunden sover hon ca 45min-1h. Hon sover oftast i soffhörnan där vi har koll eller i vagnen.

IMG_1245

15:00
Mat. Hon vaknar och får en flaska.

Här i mellan brukar vi träffa en vän, fika eller bara ha en gosdag hemma.

IMG_9540

17:00
Hon sover igen efter en vaken tid.

18:00
Mat. Flaska till lillan och efter henne brukar vi äta middag.

21:00
Mat. Flaska till lillan och vi tittar på Netflix och äter kvällsmat.

23:00
Läggdags. Ny blöja och förbereder flaska. Jag fixar mig inför natten och lägger henne i sin säng och matar henne från min säng (har en bedside crib) väldigt smidigt. Jag släcker lampan när hon har lite kvar i flaskan och hon somnar därefter. Ibland får jag klappa henne lite på huvudet och sedan lugnar hon sig och somnar.

IMG_9585

IMG_9836

05:00
Mat. Hon sover i sträck ca 24:00-05:00 sedan börjar hon gny och det blir en flaska (som M förbereder och lägger vid sängen på kvällen) så vi går aldrig upp på natten. Jag matar från min säng i hennes och tänder inte lampan, för att inte riskera att hon blir pigg. Hon kan behöva lite klapp igen på kinden innan hon somnar om.

09:00
Vi vaknar och allt börjar om igen haha. Men jag älskar det!

Nyvaken tjej

IMG_9618

Sammanfattningsvis har hon tydliga rutiner och det funkar väldigt bra. Med 3 timmarsintervall: äta, vara pigg, sova. Om och om igen. Det är väldigt tydligt och hon följer samma mönster varje dag och vi följer därefter. Innan vi började med ersättningen fick jag hålla koll på klockan då hon inte sa till när hon var hungrig. Men nu visar hon tydligt att hon vill äta var 3dje timma och det är jättebra.

Om ni uppskattar inlägget, tryck gärna på hjärtat.

KRAM, Denise

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
denichje93

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats